Днес от 20:30ч. в парк Военна Академия, Камен Донев представя спектакъла си

...
Днес от 20:30ч. в парк Военна Академия, Камен Донев представя спектакъла си
Коментари Харесай

Театър на открито: `Bъзгледите на един учител зa народното творчество` |

Днес от 20:30ч. в парк " Военна Академия ", Камен Донев представя спектакъла си " Bъзгледите на един преподавател зa националното творчество ". Изигран над 450 пъти пред повече от 280 000 фенове, той продължава да вълнува, разсмива, а посланията му доближават и оттатък залата.

Народното творчество е творчество, което се основава от народа. Толкоз. То се ражда главно по селата, т.е. отвън града. Но и това, което се ражда в града, отново може да се каже, че е национално творчество, тъй като хората в града нормално са от селата.

Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на националното творчество и необятното му използване в всекидневието за възстановяване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да оказват помощ за оправянето с житейските неволи, напрежението, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния уред, умората, отрицателните страсти, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в персонален проект.

Спектакълът не е подобаващ за лица под 14 години.
Фестивалът е част от календара на културните събития на Столична община за 2020г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР